festival sota la palmera

Publicat el 08/05/2017

FESTIVAL SOTA LA PALMERA

De l’1 de juliol al 5 d’agost, 22h / Espai Jove La Palmera (Plaça Imperial Tarraco,1)

Tota la programació a www.tarragonajove.org

 

PROGRAMACIÓ

 

3a BATECADA, el despertar de l’Estiu Tarragonajove

Ds.; 1 de juliol (18.30 h)

Dinàmiques i actuacions musicals per la defensa de les llibertats sexuals. Concert de la banda Obsidiana i el grup local KeyBreakers.

*Coorganització: Assexora’tgn, H20, Joves Promotors de Salut i Espai Jove de salut.

 

THIS IS NOT A LOVE SONG” xerrada amb DAVID CARABÉN (Mishima)

Dc.; 5 de juliol (19h)

Acte conduït per Miquel González, periodista

De “Trucar a casa” a l’”Ara i res” són més de 10 anys de repertoris musicals del grup Mishima, que aterra a l’Espai Jove La Palmera de la mà de la veu, guitarra i lletrista principal, David Carabén. Amb ell conversarem sobre l’evolució i trajectòria com a artista que l’ha portat fins al darrer disc, més descregut i alhora més romàntic, més despullat però també més sentit, més planer però també més literari, amb esclats més lluminosos al costat d'atmosferes més llòbregues.

 

Dc.; 5 de juliol (22h)

Cinema a la fresca (migracions i violència / autors locals )

*Coorganització: Cooperació Tarragona

 

NIT DE CLOWN, NIT DE PALLASSES

Dj.; 6 de juliol (22h)

Marta Renyer, Mònica Bartolí i NunyG. Tres dones i tres històries que ens faran viatjar des dels anys 20 a ritme de Charlestone fins a l´actualitat passant pel costat fosc i tenebrós. Sentirem por, tendresa i molta diversió. Aquestes pallasses tenen molt per explicar.*Coorganització: Cia dosdetres

 

GERTRUDIS (Rumba- Reggae / La Garriga-BCN)

Dv.; 7 de juliol (22h)

Gertrudis, un dels grups pioners en la fusió de la rumba catalana i un dels responsables de la popularització d’aquest estil entre el públic jove, torna a l’activitat i amb la seva formació original. Gertrudis es caracteritza per una barreja molt alegre de pop amb rumba catalana i espurnes de reggae, cúmbia o ritmes de l’est d’Europa. “Aire”, nou treball que entra directament al cor del Festival Sota la Palmera.

 

COJOMAN (Blues hardcore /TGN)

13TH MAGIC SKULL (Surf /Palafrugell)

Ds.; 8 de juliol (22h)

Cojoman. Pele Vilader (de la desapareguda Thorpe Brass) es presenta sol a l’escenari, armat nomé samb la seva guitarra Danelectro i la seva veu. Podem esperar d’ell blues estripat i soul amb energia hardcore.

13th Magic Skull, banda de surf de la Costa Brava que des del 2011 arrenca amb versions dels grans Dick Dale, The Ventures, TheSurftones, Los Straitjackets, LinkWray... Assoleix diversos àlbums propis com BraveCoast WildRecordings, coproduït amb Mike Barbwire (The Barbwires, The Dragtones...).

 

Dc.; 12 de juliol (18.30h)

Contes a la fresca. *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

LECTURES CALENTES D’ESTIU

Dc.; 12 de juliol (20.30h)

Trobada dels novells escriptors/es i poetes/ses que ens oferiran una mostra dels seus textos més estiuencs en una simfonia de veus i d'estils. *Coorganització: Escola de Lletres de Tarragona

 

Dc.; 12 de juliol (22h)

Cinema a la fresca. (Injustícia / Desigualtats) *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

NIT DE LA IL·LUSTRACIÓ

Dj.; 13 de juliol (22h)

Una festa dedicada a la il·lustració on veurem com els i les dibuixants surten de la foscor de l’estudi per mostrar la seva feina en directe! Mostra dels treballs i tècniques d’il·lustració i escriptura que convocaran un col·lectiu de joves creadors i creadores del territori.

 

ROGER BENET (Pop d’autor / TGN)

SHOWARMA I ELS FALAFELS (Pop rock / La Garriga- BCN)

Dv.; 14 de juliol (22h)

Roger Benet. Després de presentar l’òpera rock ‘Ciutòpolis’ (Autoeditat, 2014), Roger Benet va entrar en una fase de silenci que finalment trencarà amb aquest concert a l’Espai Jove La Palmera. Imaginatiu, teatral, excessiu, retòric, progressiu... i, sobretot, imprevisible. No sabem què ens depararà l’inici d’aquesta nova etapa del compositor, intèrpret i arranjador tarragoní.

Showarma i els Falafels són show, energia i sentiment. Filosofia d’unes lletres que exploren la rima, somien, acoloreixen paisatges i et fan pensar. Les seves melodies tenen una certa sonoritat a l’spaghetti western i tot plegat conté una bona càrrega emocional, fruit de l’imaginari, del bagatge i l’experiència de Martí Vilardebò, d’Ivan Vergés i de Leo Barreto. "Showarma era el bateria del grup Dusminguet!"

 

ALICE & THE WONDERS (Soul / BCN)

DJ BANG BANG (Soul, sixties, ieié / TGN)

Ds.; 15 de juliol (22h)

Alice & The Wonders ens transporta al so del rhythm & blues dels anys 40 i 50, però al mateix temps el seu so és permeable a altres influències com el jazz, el soul, el swing, els ritmes llatins o el rockabilly, que conformen així una identitat pròpia i addictiva, de marcat caràcter vintage.

Alice compon la majoria de les cançons i els dóna vida amb la seva increïble veu. Les seves lletres parlen d’amor, desamor, errors, encerts, desassossec i esperança, en definitiva, de la vida. Tanca la nit la DJ  Bang Bang, amb una sessió en sintonia amb el soul dels anys 60.

 

Dc.; 19 de juliol (18.30h)

Contes a la fresca. *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

Dc.; 19 de juliol (22h)

Cinema a la fresca. (Contra l’exclusió) *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

NIT DE LA DANSA

Dj.; 20 de juliol (22h)

Anna Borràs i Cia. Imperfecta ens oferiran un repertori exquisit de dansa contemporània presentant propostes tant personal com el cas d”Aryo”, en una de les nits més esperades del Festival Sota La Palmera.

 

IRENE ACÚSTIC (Pop autor / TGN)

PAULA VALLS (Jazz –soul / Manlleu)

Dv.; 21 de juliol (22h)

Irene Acústic.Aquesta jove cantautora arriba disposada a mostrar la seva tendresa i a exposar algunes de les seves cançons. Paula Valls, amb tan sols 18 anys, compta amb una veu prodigiosa i amb una facilitat innata per a composar i interpretar. Acaba de gravar el seu nou disc "Black and White", un impressionant treball que sona a la més autèntica música negra.

 

THE OLDIANS (Ska – Reggae / BCN)

DJ GREAT ALICE GANJANIGHTS

Ds.; 22 de juliol (22h)

"Out of the blue" és el cinquè álbum d’estudi de The Oldians, un doble LP carregat amb 16 noves joies que deixen clar perquè els catalans sónreferència mundial en la cruïlla entre la tradició jamaicana i el jazz. DJ GREAT ALICE Ganjanights tanca la nit amb una sessió en sintonia amb l’ska i el reggae.

 

Dc.; 26 de juliol (18.30h)

Contes a la fresca. *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

Dc.; 26 de juliol (22h)

Cinema a la fresca. (Realitats ocultes / autors locals) *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

NIT DE TEATRE

Dj.; 27 de juliol (22h)

Terra baixa: VISIONS” és un homenatge a l’obra d’Àngel Guimerà mitjançant diverses disciplines: dansa, ràdio novel·la, teatre d’objectes... Redescobrirem aquest clàssic del teatre català des de punts de vista nous, diferents i, fins i tot, divertits. Unes relectures per apropar aquesta història al públic general i fer-lo partícip.*Coorganització: Genovesa Narratives Teatrals

 

ÉMBOLO (TRAP / TGN)

BADGYAL (TRAP / BCN)

Dv.; 28 de juliol (22h)

Émbolo. Un valor del trap tarragoní i d’imponent força creativa de l’underground. Model i exemple clar de l’emprenedoria cultural en l’edició i producció dels seus treballs. Bad Gyal. Ha nascut una estrella. Fenomen viral sense haver complert encara els 20 anys. Primera artista femenina de newdancehall d'Espanya i un dels noms més rellevants de la música urbana estatal. Les seves cançons giren entorn a alguns dels grans temes del dancehall i el reggaetón  des d'una perspectiva pròpia i empoderada, mostrant-se com una dona independent, propietària del seu propi cos i conscient de la relació directa entre hedonisme i treball .

 

ALIDÉ SANS & PAULIN COURTHIAL (FOLK / VALL D’ARAN)

MORENA (TRADIPATXANGA / JUNEDA)

Ds.; 29 de juliol / (22h)

Alidé Sans escriu, composa, interpreta i canta en aranès les seves pròpies cançons des de ben jove. A l’escenari, determinació i temperament s’acompanyen d’una guitarra, acordió o piano. Una veu que despunta lliure, amb una energia indomable, i en occità (aranès).  Per a aquesta ocasió, es presenta en format duo, al costat del guitarrista del Llenguadoc Paulin Courtial, amb qui treballa des de la tardor de 2015. Forta connexió arrelada en les seves dues llengües comunes, l’occità i la música. Morena, d’estètica carrinclona i xarona, amb el rosa xiclet com a color corporatiu. Morena et transporta al seu món sonor i et convida a participar en una revetlla catalana sense complexes.

 

Dc.; 2 d’agost (18.30h)

Contes a la fresca. *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

Dc.; 2 d’agost (22h)

Cinema a la fresca.(Ecologia / Sostenibilitat)

*Coorganització: Cooperació Tarragona

 

6è “YO PONGO” INTERNACIONAL DE TARRAGONA

Dj.; 3 d’agost (20.30h)

Espai de trobada entre persones d'arreu que comparteixen un plat que els evoca records sobre els seus orígens, la seva terra. *Coorganització: Cooperació Tarragona

 

HIGH TINY HAIRS (GARATGE-POP / MONTBLANC)

DJ GEMMA PRIMY (DJ / TGN)

Dv.; 4 d’agost (22h)

 

High Tiny Hairs. Benjamin Bachman aposta pel garatge-pop psicodèlic, amb un ull fixat sobre Alex Chilton i un altre sobre Syd Barrett. Formació del camp que aplega una concentració de grans músics. Són segurament la banda del territori que més ha progressat en l’últim any i una de les que més donaran a parlar en els propers temps. DJ Gemma Primy, tanca la nit amb una sessió en sintonia amb el pop i el garatge.

 

VERMOUTH ELECTRONIC (ELECTRONIC / TGN)

THE F.E.O.S.’ EXPERIENCE (SWING / TGN)

Ds.; 5 d’agost (11 a 15h)

Ds.; 5 d’agost (22h)

Des del 2008, Vermouth Electronic s'ha convertit en una de les festes diürnes més importants de la ciutat, i La Palmera és un dels espais on no poden faltar any rere any. The FEOS’ Experience és un quartet de jazz amb vocació popular. El formen el Miquel Prats ‘Miqueló’ a la bateria, el José Gómez Martos ‘Viki’ a la tuba, el José Luis Lete a la guitarra i el José Gómez Rodríguez ‘Moluco’ al saxo. Des de la seva formació, l’any 2008, han fet més de 200 concerts, adaptant el seu repertori segons el lloc on tocaven, amb dies més intimistes i dies més expansius, passant pel swing, el dixieland, la música brasilera, l’ska-jazz, el latin jazz, el funk i la cançó popular. Pel Festival Sota La Palmera 2017 han preparat un programa de jazz antic pensat per ballar: dixieland, swing i manouche.

 

fes-ho córrer...