Exposició i cicle d’activitats al voltant l’esclavitud animal a l’Espai Jove Kesse

Publicat el 10/07/2017

‘Iceberg’, de la tarragonina Marta Baceiredo, es podrà visitar fins al 29 de juliol

 

La sala d’exposicions de l’Espai Jove Kesse acull la mostra ‘Iceberg’, de l’artista Marta Baceiredo Talavero (Tarragona, 1985). El títol de l’exposició és simbòlic i fa referència a que l’artista mostra “una ínfima part d’allò que comporta l’esclavitud animal arreu el món”. ‘Iceberg’ es composa de quatre obres: ‘Aleteig’, una crítica al consum d’aleta de tauró, amb la qual es fa sopa a l’Àsia, però que també es promociona com a font de col·lagen a occident; ‘Miratge’, una dura visió de la cacera basada en els cartutxos recollits en un passeig per Mas Enric; ‘Cafuné 4’32”’, sobre una acció realitzada per l’artista en relació a la clonació; i ‘Gènesi’, sobre els pollastres modificats genèticament per a ser consumits als 48 dies de vida.

 

Baceiredo és artista plàstica i treballa amb volums, collage, pintura, fang, objectes trobats. Ha estudiat el Cicle Superior Arts Aplicades al Mur al l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, el curs de Comissariat de la Universitat Rovira i Virgili i el postgrau d’Artteràpia de la Universitat de Girona. El projecte ‘Iceberg’ va ser tutoritzat per l’artista ampostí Manel Margalef i presentat com a final del Cicle Superior Arts Aplicades al Mur.

 

L’exposició es pot visitar de dilluns a dissabte de 17 a 21 h fins al proper 29 de juliol i es complementarà amb un cicle d’activitats que tindran lloc cada tarda, de dilluns a divendres:

 

- Dilluns 10, 17 h. Coworking amb personatges d’animals amb Imagina Teatre. Cal portar berenar, aigua i observació prèvia de l’animal escollit.

- Dimarts 11, 20 h. Presentació i col·loqui sobre la ILP per l’abolició dels correbous. Amb Toni Teixidor i Anna Carbonell.

- Dimecres 12, 18.30 h. La vida al centre: feminisme i antiescepticisme. Amb Carla Aguilar Cunill.

- Dijous 13, 18 h. Activisme i autogestió en el dia a dia pel món dels gats a Tarragona amb Tarraco Felina, la Caseta dels Gats.

- Divendres 14, 19 h. Salvem la Platja Llarga. Amb Noemí Martín.

- Dilluns 17, 19 h. Conferència de Marc Roset Cirera, activista que lluita contra el consum de foie gras.

- Dimarts 18, 18 h. Refugi les 7 Cabretes. Explicació i taller infantil.

- Dimecres 19, 18 h. Conferència de Víctor Robledo, dietista, sobre els mites i realitats de la dieta vegana.

- Dijous 20, 17 h .Presentació per petits i grans de Món la Bassa, refugi d’animals, escola lliure, casals per nens i voluntariat.

- Divendres 21, 18.30 h. Angel Pérez presentarà un anàlisi sociològic sobre l’obra de Marta Baceiredo, amb posterior taula rodona.

- Dilluns 24, 19 h. ‘Art per a animals’, a càrrec de l’artista Jordi Abelló, que farà un repàs de les sèries on ha treballat amb altres éssers vius: pregadéus, goril·les, voltors, gossos dòberman...

- Dimarts 25, 17 h. Els membres de l’associació d’advocats Acción Legal Animalista explicaran les lleis existents i les que creuen que serien necessàries per a la protecció útils dels animals no humans.

- Dimecres 26, 19 h. Conferència de Marc Roset Cirera, activista que lluita contra el consum de foie gras.

- Dijous 27, 19 h. Xerrada sobre maquillatge i productes de km 0 sostenibles i vegans lliures de crueltat animal, amb El Racó Ecològic. També es faran proves de maquillatge.

- Divendres 28, 18 h. Conferència de Manel Abadía, dietista, sobre els beneficis d’una alimentació basada en plantes, salut, sostenibilitat i humanitat.

 

Totes les activitats han estat organitzades per la mateixa artista amb la col·laboració del Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i les entitats i persones que col·laboren en les activitats paral·leles.

L’Espai Jove Kesse ofereix a joves creadors i creadores que disposin de material produït i que vulguin exposar en qualsevol disciplina artística en un espai adaptat: fotografia, pintura, escultura, artesania...

 

Més informació a www.tarragonajove.org

galeria d'imatges